Блог

03 май 2020

Compozitorul Eugen Doga a devenit Cetățean de Onoare al municipiului Iași

Compozitorul Eugen Doga a devenit recent Cetățean de Onoare al municipiului Iași. Hotărârea a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului Municipiului Iași din 30 aprilie 2020, informează MOLDPRES. 

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, consilierul prezidențial Corneliu Popovici, menționează, între altele, că acest eveniment ”este un prilej frumos pentru a adresa renumitului compozitor, care ne-a făcut cunoscuți în lume ca un popor de o receptivitate excepțională față de frumos, cele mai sincere și cordiale felicitări și urări de multă sănătate, exprimându-mi profunda gratitudine pentru pasiunea, devotamentul și dăruirea cu care se consacră culturii, în special, muzicii”.

Solicitat de MOLDPRES, Eugen Doga a adus sincere mulțumiri consiliului municipal Iași și, în mod special, primarului Mihai Chirică. ”Este o surpriză foarte plăcută. Pentru mine, de la Iași am început să descopăr România și tot de acolo a demarat o etapă nouă în creația mea. La Iași au activat Veronica Micle și Mihai Eminescu. De creația lor mă leagă foarte mult. Am scris 58 de lucrări  pe versurile lor. Recent, la Chișinău a apărut ediția a II-a, adăugită și completată, în două volume, ”Dialogurile dragostei. Arii și romanțe pe versuri de Mihai Eminescu și Veronica Micle”, semnată de către mine, notografi fiind Dumitru Cârciumaru și Alexandru Fasii. Am vorbit la telefon cu primarul de Iași, Mihai Chirică, și i-am mulțumit pentru această onoare, care mi-a fost acordată”, a mai spus compozitorul.

https://www.moldpres.md/news/2020/05/03/20003636
 

Комментарии

Только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Войти.